Εθνική Λαϊκή Συνείδηση: Ένα κόμμα …ακόμα

0
705

« Ο Λαγός, οι “λαγοί” & οι χελώνες»….

Η πολιτική είναι το δεύτερο αρχαιότερο επάγγελμα αλλά τελικά διαπιστώνω πως έχει πολλά κοινά με το πρώτο είχε πει πριν μερικές δεκαετίες ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν. Έτσι η χώρα των πολιτικών ευκαιριών είναι η Ελλάδα και κάποιοι το έχουν πιάσει το νόημα….

Ένα κόμμα προέκυψε το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου 2019 από τον πρώην Βουλευτή της Χ.Α και πλέον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Κο Γιάννη Λαγό… Στον σχηματισμό ήρθαν και άλλοι πρώην βουλευτές της Χ.Α οι οποίοι και αυτοί «πήδηξαν από το καράβι» μόλις δεν βγήκαν …ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία τους….μετά το “¨κάζο” των πρόωρων εθνικών εκλογών του 2019. Και το θέμα είναι πλέον το εξής: Μπορεί κανείς να εμπιστευτεί κάποιον που πολιτικά είναι ρίψασπις;;

Ο Πρόεδρος Γιάννης Λαγός είναι ένας Παρθένος με πολυαστρία στην Παρθένο αλλά έχει, καλώς ή κακώς, Ερμή τετράγωνο με Ποσειδώνα πράγμα που αυτομάτως δεν τον καθιστά αξιόλογο συνομιλητή. Η ίδρυση του κόμματος προέκυψε με Ποσειδώνα από διέλευση σε αντίθεση με Ηλιο και Ερμή Από την άλλη η προοδευμένη μηδενική Κριού μιλά για μια σχετική άνοδο, για μια προσπάθεια να παίξει ρυθμιστικό ρόλο…αλλά μέχρι εκεί…

Ο χάρτης της ίδρυσης του κόμματος έγινε με ανάδρομο ΕΡΜΗ σε εξαιρετικά μεσοδιαστήματα που καταδεικνύουν μια ρητορεία σε σωστή κατεύθυνση αλλά δυστυχώς χωρίς την απαραίτητη αποδοχή από το κοινό. Από την άλλη ο γενέθλιος ΑΡΗΣ του κόμματος ισουται με SA/VU και αυτό υποδεικνύει την καταδίκη κάποιου στελέχους της (**όχι απαραίτητα από την εμπλοκή του στην γνωστή ήδη υφισταμένης υπόθεσης) .

Παράλληλα έχει NE/AP=HA=KN που δείχνει καλή πολιτική ρητορεία αλλά δυσκολία στο να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικό…. Από το καλοκαίρι του 2020 θα έχει σημαντικά προβλήματα ως προς την πολιτική επιβίωση…. Η δημιουργία του κόμματος ΔΕΝ ήταν προϊόν υγειούς πολιτικής αντιπαραθέσεις με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής αλλά προϊόν υπογείων διεργασιών.

Εκ των παραπάνω προκύπτει πως το εν λόγω κόμμα δεν μπορεί να γίνει μια ΝΕΑ Χρυσή Αυγή. Επιπρόσθετα το εν λόγω κόμμα φαίνεται να μπαίνει στο “στόχαστρο” των υπηρεσιών του Κράτους.