To BREXIT or NOT TO BREXIT?

«Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι πια δυνατό.»     

                                                                                                   Winston Churchill

Η ιστορία, έλεγε, ο Καρλ Μαρξ πως επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. Αυτό δεν είναι συμπαντικός νόμος αλλά κανόνας. Και ως γνωστόν οι Νόμοι δεν έχουν εξαιρέσεις (**ίσως μόνο στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι μια «άλλη κουβέντα»). Εξαιρέσεις έχουν οι κανόνες.

Η επιστήμη της Γενετικής μας λέει πως το 30% των Βρετανών έχουν Γερμανικό γονιδίωμα, δηλαδή έχουν γερμανικό αίμα να ρέει στις φλέβες (*Guardian : Genetic study reveals 30% of white British DNA has German ancestry). Στην Τουρκία πολλοί έχουν «ελληνικές ρίζες» και αυτό είναι που τρομάζει.

Η Ευρώπη, σχεδόν στο σύνολο της, οι βασιλικές οικογένειες έχουν Γερμανικές ρίζες.  Έτσι πολλές από αυτές πάρα το ότι έχουν «γερμανικό αίμα» έδωσαν τεράστιο αγώνα να αποτινάξουν αυτή την γενεαλογική «κατάρα» διότι «αλίμονο στον ηγέτη που ο λαός του θα καταλάβει πως τον κυβερνά ένας αλλογενής». Όμως σε μια εποχή που ένας επειδή παίζει καλό μπάσκετ ή σηκώνει πολλά βάρη έγινε «δικός» μας ….μιλάμε για πατρίδες και «αιμα»;

Η επιτυχία της Αμερικής ήταν πως χωρίς να είναι καν έθνος , είναι κατά τους Γερμανούς κοινωνιολόγους  bevölkerung (**πληθυσμός), έκανε τους υπηκόους της να νοιώθουν Αμερικάνοι. Η Ευρώπη προσπάθησε να «ενώσει» τους λαούς κάτω από την Γερμανική ολιγαρχία και οικονομικό στραγγαλισμό. Λόγω του ότι κανένας λαός δεν αγάπησε τον κατακτητή (*εκτός και αν πάσχει από ένα ανάλογο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» σαν την Ελλάδα)  και ο κόσμος κατάλαβε πως τον κυβερνούν ουσιαστικά μα και τυπικά οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους…. Έτσι, για τους λόγους αυτούς, ξηλώνεται η Ευρώπη.

Παράλληλα οι Γερμανοί είναι οι απόλυτοι μπαταχτσήδες της οικουμένης και συνάμα αχάριστοι προσπάθησαν (*και εν μέρει το πέτυχαν) να καταστρέψουν τους λαούς που τους βοήθησαν να ανακάμψουν. Συμφωνα με τον Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) σε συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel: « Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (Ανατολικής και Δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματά τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.

 Η Γερμανία εχει χρεωκοπήσει τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του ‘30, ανακουφίστηκε η Γερμανία από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, ή αλλιώς ένα «Haircut», που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.»

Το νόμισμα του € ήταν ουσιαστικά ένας νομισματικός «Δούρειος Ίππος» και οι Βρετανοί ήταν μάγκες που δεν έφαγαν αυτή την μπανανόφλουδα. Ο Μπαρόζο είχε δηλώσει πως η Ελλάδα δεν πληρούσε τα κριτήρια ένταξης στην ζώνη του €. Όλα έγιναν κατόπιν πίεσης Γερμανίας και Γαλλίας……

Η Αγγλία αποφασίζει για δημοψήφισμα  και αφήνει τους πάντες «κάγκελο». Όμως πίσω απ’ αυτήν την κατάσταση βρίσκεται η βαθύτερη επιθυμία της  Βασίλισσας Ελισάβετ. Κοιτάει τα του οίκου της και αυτό την κάνει να είναι αγαπητή από την πλειονότητα του βρετανικού λαού και GOD SAVE THE QUIN (*and England of course)….

                                        Μερικές «περίεργες» συμπτώσεις

  • Ο Ουρανός το 1940 ήταν στον Ταύρο. Ηταν τότε που αναλαμβάνει ο Churchill  και λεει ΟΧΙ σε συνεργασία με τους Γερμανούς
  • Ο Ουρανός, στην παρούσα φάση, είναι τον Ταυρο που αναλαμβάνει το BREXIT ο Μπόρις Τζόνσον
  • Ο προοδευμένος Πλούτωνας της Αγγλίας (**χάρτης 1801) είναι στις 21.18 του Καρκίνου (* 21.18 των παρορμητικών)
  • Ο διελαυνων Πλούτωνας στις 31/10/2019 που είναι «προγραμματισμένο» το BREXIT είναι στις 20.50 του Αιγόκερω (το αντιδιαμετρικό ζωδιο της θεσεως του Καρκίνου)
  • Το προοδευμένο Μεσουράνημα του χαρτη της Αγγλίας ακουμπά τον γενέθλιο HADES στις 10/5/1940
  • Ο προοδευμένος HADES ακουμπά το γενέθλιο Μεσουράνημα στις 31/10/2019 με το BREXIT
  • O διελαυνων Vulcanus  είναι απέναντι από τον γενέθλιο Δια στις 10/5/1940
  • Ο διελαυνων Vulcanus ισούται με τον γενέθλιο Δία στις 31/10/2019
  • Ο διελαυνων Πλούτωνας ισούται με τον προοδευμένο Apollon στις 31/10/2019
  • Ο διελαυνων Πλούτωνας είναι απέναντι από τον γενέθλιο Apollon στις 10/5/1940

Ερμηνεια:

MC/HA: Θίγομαι εύκολα. Στενοχώρια η οποία αποκομίζεται από αίσθηση κατωτερότητας. Απώλεια εργασίας – επιχειρηματικές απώλειες. Τα υπάρχοντα μυστικά. Αυτός που είναι θλιμμένος, άρρωστος ή πενθεί κάτι. Χάνοντας παντελώς το νόημα για ύπαρξη και ζωή. Κακίες. Έχοντας την αίσθηση πως είναι κακότυχος ή «γκαντέμης». Ο εγκληματίας. Ο μισάνθρωπος. Μυστικές συμφωνίες. Η στιγμή ενός εγκλήματος. Επάγγελμα που συναναστρέφεται με μη χαρούμενα άτομα. Η ώρα της ατίμωσης.

JU/VU: Ο άξονας της Πίστωσης. Μεγάλες πιθανότητες χρηματοδότησης. Αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Ένα καρμικό ταξίδι. Μια επιχείρηση που είναι πολύ δυνατή. Μεγάλη χαρά. Η ανάγκη πληρωμής. Δυνατή ακεραιότητα. Μεγάλη τύχη. Ψύχωση σχετικά με την απόκτηση χρημάτων. Μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μεγάλη τύχη.

PL/AP: Ο άξονας της επιβεβαίωσης δια μέσου της επανάληψης. Η εξέλιξη μιας επιστήμης. Μια μεγάλη και προς πάσα κατεύθυνση εξέλιξη. Επιστημονική έρευνα. Μια επιτυχημένη μεταμόρφωση. Εμφυτεύματα. Επαγγελματική επέκταση – αναβάθμιση.

Τι θα συμβεί την 31/10/2019 με το BREXIT:  Κατ’ αρχήν να ξεκινήσουμε από την αρχή. Γραφαμε στις ετήσιες του 2019 για την Αγγλία : « Σύνοψη-Βασικά γεγονότα- Το «χρώμα» της χρονιάς: Το 2019 σημαδεύεται από μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές καταστάσεις. Προφανώς και σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής θα λειτουργήσει κάπως σαν τον Isnogood πράγμα και όχι δύσκολο μιας και το λατινικό «divide et impera» δηλαδή «διαίρει και βασίλευε». Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα είτε αλλαγής πρωθυπουργού είτε παραίτησης αυτής. Το BREXIT είναι μια διαδικασία που θα «κολλήσει» και ακόμα και αν εγκριθεί (*πράγμα δύσκολο) θα υπάρχει πρόβλημα ως προς την εφαρμογή του ειδικά που από τα τέλη Μαρτίου 2019 που η Ευρώπη …αλλάζει

Κατ’ αρχήν το να πανηγυρίζει ο Nigel Farage που πηγε να πάρει Γερμανικό διαβατήριο νομίζω πως πάει πολυ. Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι από τα άτομα που δείχνει την στόφα του ηγέτη του τσαμπουκαλή. Είναι ένας «φυτευτός» από την Μεγαλειότατη και το παλάτι γενικότερα προκειμένου να κάνει την «λάντζα». Πολύ πιστεύουν πως ο Τζόνσον θα μπορούσε να είναι ένας «Βρετανός Τσίπρας». Η διαφορά είναι πως με την Θεία Ελίζαμπεθ ….δεν παίζεις…..

Οι αστρολογικές ενδείξεις που παρέθεσα δείχνουν πως θα μπορούσε να υπάρξει μια «τεχνική καθυστέρηση» μερικών μηνών. Πάντως αυτό που θα πρέπει να είναι δεδομένο  πως μέχρι τις 30/3 /2020 θα έχει γίνει. Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν θα έχουν συνέπειες από την στιγμή που είναι νομοταγεις. Προβλήματα θα αρχίσουν με «τεχνητές επιθέσεις» στην στερλίνα. Όμως θα την πληρώσει το €………

Ιταλία και Αγγλία , για ακόμα μια φορά, λαβώνουν την Γερμανία και ακυρώνουν τα σχέδια της.

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.