2020- Ένα έτος ΝΕΜΕΣΙΣ

1
4086

«Ατυχίαν μη ονειδίζειν, νέμεσιν αιδούμενον.» Πιττακός ο Μυτιληναίος

Το 2020 είναι προ των πυλών  και μάλιστα έρχεται με οργή. Το 2020 είναι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που μπορεί να φέρει ανατροπές κυβερνήσεων, αψιμαχίες για θέματα γης (*εδάφη υπό αμφισβήτηση- «γκρίζες ζώνες») που αυτές θα επιφέρουν γενικευμένες καταστάσεις.

Πριν 2000 και πλέον χρόνια ο Ηράκλειτος είχε πει πως «τα πάντα ρει» δηλαδή τα πάντα επαναλαμβάνονται. Ως εκ τούτου ένα κάποιος γνωρίζει την «θεωρία των πλανητικών κύκλων» θα καταλάβει πως η ζωή και η ιστορία είναι κάτι σαν remake ταινίας.

Αν συλλογιστούμε πως ο κύκλος του Κρόνου (*Saturn, για τους λάτρεις της Uranian) έχει διάρκεια 29.6 έτη και είναι άκρως σημαντικός μιας και υποδεικνύει το σύνολο των εμπειριών που αποκομίζει αλλά και την κρίση επάνω στο πως συμπεριφέρθηκε, εκμεταλλεύτηκε (*σωστά ή λάθος) τις εμπειρίες αυτές… φανταστείτε τι βγάζει η σύνοδος – επαφή του Κρόνου με τον Πλούτωνα!!! Αν προσθέσει κανείς τον Ποσειδώνα στην θέση κυριαρχίας του (*Ιχθείς), τον Ουρανό στην θέση της πτώσης του (*Ταύρος), τον Κρόνο στην φυσική του θέση (Αιγόκερως) και τον Πλούτωνα στην θέση (*κατά πολλούς, μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ) της απόλυτης πτώσης του (*Αιγόκερως) τότε το μείγμα είναι αν μη τι άλλο….εκρηκτικό.

Στον τίτλο έχω βάλει ένα απόφθεγμα που λέει σε μετάφραση «Την ατυχία (του άλλου) μην την κοροϊδεύεις, φοβούμενος τη θεία δίκη.». Με λίγα λόγια όσοι έπαιξαν με την δυστυχία των άλλων προς  ίδιόν όφελος…πάνε ταμείο.

«Πως η ανάγκη γίνεται Ιστορία, πως η ιστορία γίνεται… σιωπή»

Ο Κρόνος σε «επαφή» με τον Πλούτωνα υποδηλώνει αλλαγές και μάλιστα επώδυνες. Δηλαδή με απλά λόγια καταστάσεις που «σιγοβράζανε»  έρχεται ο Κρόνος -χρόνος να πει …the time has come….

‘Ετσι  το 1914 δολοφονείται στο Βελιγράδι από το Γαβρίλο Πρίνσιπ ο αρχιδούκας Φερδινάνδος που ουσιαστικά είναι και η έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1915 (στις 19/5) έχουμε ακόμα μια στενή επαφή ΚΡΟΝΟΥ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ οπού μερικές ημέρες αργότερα η ΙΤΑΛΙΑ κηρύττει τον πόλεμο στην Αυστρο-Ουγγαρία.

Το 1947 έχουμε την επόμενη σύνοδο και τις 5/11 το Ηνωμένο βασίλειο προσαρτά την Κύπρο (*αυτό κρατήστε το μιας και η ιστορία κάνει κύκλους). Είμαστε στην μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή, η Αγγλία είναι σε κατάσταση πτώχευσης και δίνει τα «σκήπτρα» στην «ξαδέρφη» της την Αμερική. Δεν είναι λοιπόν καθόλου «τυχαίο» η «έμπνευση» της οικονομικής-εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Επίσης το ίδιο έτος η Βρετανία χωρίζει «χειρουργικά» την Ινδία σε 2 κράτη την Ινδία και το Πακιστάν. Επίσης με ψήφισμα του ΟΗΕ αρχίζει η κατάτμηση της Παλαιστίνης και ξεσπούν ταραχές στην Ιερουσαλήμ.

Το 1982 έχουμε την περίφημη «ύφεση Reagan» και μετα λίγα χρόνια ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ έγραψε: « Στις 16 Σεπτεμβρίου 1985, όταν το Υπουργείο εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πλέον εξωτερικό χρέος, η αμερικανική αυτοκρατορία πέθανε.». Εχουμε το TCP/IP πρωτόκολλο του διαδικτύου ενώ ξεκινά ο πόλεμος του Λιβάνου η αλλιώς «Επιχείρηση Ειρήνη για την Γαλιλαία» μεταξύ Λιβάνου (*Συρίας , είχε αναλάβει την προστασία του Λιβάνου) και Ισραήλ. Όλα ξεκίνησαν με την δολοφονία του Πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ του Σλόμο Αργκόβ από την παλαιστινιακή οργάνωση Αμπού Νιντάλ. Στην πραγματικότητα η επίθεση έγινε από το Ισραήλ για να μην εχει στερεή βάση (*στο Λίβανο) η οργάνωση της PLO ( Ομάδα Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης) με ηγέτη τον Γιάσερ Αραφατ ((* αξίζει να σημειωθεί πως Ελλάδα είχε μέσω Ανδρέα Παπανδρέου πολύ καλές σχέσεις με την PLO και αυτό ο βρήκε μπροστά της αργότερα).

Αξίζει να σημειωθεί πως με ΚΡΟΝΟ τετράγωνο με ΠΛΟΥΤΩΝΑ το 1922 ο Μπενίτο Μουσολίνι  αναλαμβάνει την κυβέρνηση της Ιταλίας. Επίσης είχαμε την καταστροφή της Σμύρνης, την επικύρωση στο Ερεβάν της Αρμενίας της συνθήκης του Καρς (που λέει για επιστροφή του 30% των εδαφών της Τουρκίας στην Ρωσία) και την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που ο λαός απαιτεί την εκτέλεση των υπευθύνων της Μικρασιάτικης καταστροφής. Παράλληλα στην Αγγλία στις 19/10/1922 οι βουλευτές των συντηρητικών αποφασίζουν τη διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού με τον Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ των Φιλελευθέρων.. Α, να πουμε πως τον Νοέμβριο του 1922 παραχωρείτε ο έλεγχος της Ανατολικής Θράκης στην Τουρκία…. Βρίσκεται κάποιές ομοιότητες με το σήμερα;;;

Περίεργοι συνειρμοί μέσα από ιστορικές συμπτώσεις:

  • Σε σχέση με το 1914 η Ιταλία είναι με σα σε μια εμπόλεμη αντιπαράθεση που στην θέση της τότε Αυστρο-Ουγγαρίας είναι οι Βρυξέλλες.
  • Σε σχέση με το 1947 που υπάρχει η προσάρτηση της Κύπρου από τους Άγγλους, στο σήμερα, έχουμε την Τουρκία που προσαρτά την Αμμόχωστο. Η Αγγλία ήταν τότε σε κατάσταση πτώχευσης και παραδίδει τα κλειδιά της  ηγέτιδας παγκόσμιας δύναμης στις ΗΠΑ. Τώρα η Αγγλία φεύγει από Ευρώπη και συνάπτει συμφωνία με τις ΗΠΑ. Το 1947 επίσης έχουμε την κατάτμηση της Παλαιστίνης και της Ιερουσαλήμ  (* τονίζω νέα πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ ετοιμάζεται να προσάρτηση την κοιλάδα του Ιορδάνη ποταμού).
  • Σε σχέση με το 1982 είχαμε την ύφεση Reagan, το πρωτόκολλο του διαδικτύου αλλά και τον πόλεμο μεταξύ Συρίας (*εμμέσως μέσω Λιβάνου) με Ισραήλ. Στο σήμερα δείτε πως το Ισραήλ επιχειρεί να επέμβει μέσα στο Συριακό κράτος με «πρόσχημα» τους Τούρκους και τους Ιρανούς.

2020- μια πρώτη εκτίμηση:

Η χρονιά έχει εξ ορισμού KN/HA (* Δεσμοί με δύσκολες προοπτικές. Δυσάρεστες επαφές. Σχέσεις που δεν είναι και πολύ καλές. Χυδαιότητα. Απροθυμία. Η δυσάρεστη εμπειρία μιας τέτοιας σχέσης. Καρμικά προβλήματα. Προβλήματα από παραβατική συμπεριφορά τρίτων. Μυστικές ενώσεις και επαφές. Θέματα που σχετίζονται με αρχαία αντικείμενα και μελέτες, απορρίμματα, μεταφυσική. Επαφές με χήρες. Νοιώθοντας πως με έχουν «μουτζώσει», πως τίποτα δεν πάει καλά.) Υποδεικνύει μια μεγάλη εξαπάτηση, συνεταιρισμούς σε σήψη αλλά και προδοσίες με το γάντι. Άνοδος στις τιμές των προϊόντων που λαμβάνονται από την γη ή το υπέδαφος  (**πχ πετρέλαιο). Αδιέξοδο.

Ο KRONOS (*ετήσιος) μιλά για ζητήματα που σχετίζονται μέσα σε ενώσεις  κρατών (*ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε κλπ). Αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης. Οι κυβερνήσουν προσπαθούν να ρυθμίσουν τις νέες αυτές συνθήκες διαβίωσης. Ενώσεις και ΜΚΟ που διαλύονται από το κράτος. Διάλυση, ακυρώσεις συμβάσεων , συνθηκών, κατάλυση συντάγματος.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το μεσοδιάστημα WI/SO ισούται με UR/KR,ME/AP & MA/AD πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρχουν προβλήματα με την εξουσία, ανατροπές σε επίπεδα συμφωνιών και συνθηκών, ολες οι σκέψεις πάνε πρως την τόνωση της οικονομίας, Η Κατοχή. Ο τεμαχισμός και τα συντρίμμια. Τρόμος. Εργασία μοναχική. Καταπιεσμένος θυμός. Γεωργική εργασία. Τρομοκρατία. Δολιοφθορέας. Ματαίωση. Το «κρύο αίμα».

Αυτό που δεν μας προδιαθέτει ιδιαίτερα ευχάριστα για την Ελλάδα είναι πως το ετήσιο ΜΕΣΟΥΡΑΝΗΜΑ  συναντά τον SA/PL. Γενικά θα πρέπει να περιμένουμε μια μη επίτευξη των στόχων, πυρκαγιές, θάνατο από πολεμικό όπλο, εκρήξεις εξ αποστάσεως και γενικά πολλά ζητήματα με εσωτερική τρομοκρατία αλλά και ζητήματα από παραβατικότητα και ξενηλασίας. Έχω την αίσθηση πως θα ιδρυθεί μια «περίεργη» υπηρεσία η οποία θα «ιχνηλατεί» τους μετανάστες οι οποίοι ενδεχομένως έχουν «επαφές» με ξένες υπηρεσίες. Κάτι σαν την αρχαίο σπαρτιάτικη «κρυπτεία» ενώ φαίνεται πως τεχνογνωσία από το εξωτερικό.

Εικόνα διάλυσης του πολιτικού κόσμου:

Από την μελέτη του ετησίου χάρτη προκύπτουν τα κάτωθι:

  • Ξεφούσκωμα της κυβέρνησης
  • Προβληματισμοί και ανταρσίες στο θέμα του ΠτΔ
  • Προετοιμασία για νέες Πρέσπες με τους Τούρκους (*καζαν- καζάν)
  • Ένταση μιας κατάστασης με τους Τούρκους. Είναι μια χρήση ευκαιρία να αποκομίσουμε οφέλη και οικονομικά και σε επίπεδο πολεμικών εξοπλισμών
  • Τεράστια θύελλα από το Ηνωμένο Βασίλειο συγκλονίζει την συνοχή της Ευρώπης.
  • Χώρες θα κλείσουν τα σύνορα τους.
  • Στην Ιταλία ο κόσμος θα πάρει με τις πέτρες τους τσιρκολάνους των 5 Αστεριών και του Ρέντζι. Θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με κομμάτι του FORZA ITALIA, το κόμμα των Αδερφών της Ιταλίας (*Fratelli d’Italia –Georgia Meloni) και της LEGA NORD του Matteo Salvini

  Στην Ελλάδα υπάρχει η μοναδική ευκαιρία να πάρει πολλά προνομία από τους Αμερικάνους ( ή από «άλλους»)….. Το 1947 με ΚΡΟΝΟ-ΠΛΟΥΤΩΝΑ ανακοινώνεται από τον Τρούμαν το περίφημο «δογμα Τρούμαν» για Ελλάδα και Τουρκία την υποστήριξη σε οικονομικό και εξοπλιστικό επίπεδο προκειμένου καμία από τις δυο χώρες να μην «προσδεθούν» στο σοβιετικό άρμα….ΟΠΩΣ ακριβώς τώρα κάνει ο Τραμπ στην Τουρκία……

Ασφαλώς και ξέρω τι θα γίνει αλλά όπως λένε και οι Αμερικάνοι «so farso good»…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πες ότι γίνεται πόλεμος με τουρκία. Και πάει ο στρατός μας κ τους παίρνει φαλάγγι. Η κυβέρνηση θα πάει και θα συνθηκολογήσει σαν ηττημένη.. Κι όχι μόνο η τωρινή αλλά κ όλες οι προηγούμενες τουλάχιστον της τελευταίας 10ετίας μη σου πω κ πιο πριν. Νίκη να τους δώσεις, αυτοί θα την μετατρέψουν σε ήττα γιατί αυτό θέλουν. Εμείς φταίμε όμως επειδή αντί για ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς έχουμε αυτόν τον στρατό των τρολ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.